Kantonalci obišli poplavljena područja u Doglodima i Osjeku

poplava u Osjeku (7. januar 2009)Premijer Kantona Sarajevo sa ministrima danas je obišao poplavljena područja u sarajevskim naseljima Doglodi i Osjek.

Ova dva naselja su najugroženija poplavama izazvanim kišom koja je danas prestala padati. Već dva dana tu se nalaze ekipe Civilne zaštite, MUP KS i Profesionalne vatrogasne brigade KS.

“Hendekuša je najkritičnije područje i ovdje je voda poplavila oko 30 kuća. Civilna zaštita je sa Profesionalnom vatrogasnom brigadom Sarajevo čamcima mještanima dostavila hranu, pitku vodu, ćebad i ostale potrepštine, s obzirom da jedan broj njih ne žele napustiti svoje domove”, pojasnio je Mustafa Kovač, direktor Kantonalne uprave civilne zaštite.

Kako bi se ubuduće izbjegle ovakve posljedice, premijer KS Besim Mehmedić je danas sa načelnikom opštine Ilidža dogovorio da se na proljeće krene sa uređenjem centralnog dijela rijeke Zujevine i izgradnjom mosta kao i da se pristupi gradnji odvodnih i propusnih kanala, kao i nasipa koji bi omogućili da se voda ne zadržava.

“Sada je prioritetno da se pomogne ljudima u ovim ugroženim područjima, a nakon toga i da se trajno riješi njihov problem. Osim dogovora sa načelnikom Ćenanovićem, za 13. januar 2010. godine u Kantonu Sarajevo sam sazvao sastanak kojem će, između ostalih, prisustvovati i direktor “Agencije za vodno područje rijeke Save” Sejad Delić sa kojim će biti razgovarano o realizaciji pomenutih projekata”, objavio je premijer Mehmedić.

Iako ovo područje već godinama muku muči sa poplavama i ništa se ne čini, obzirom da je u toku izborna godina, za nadati se da će se ove nakane konačno i ostvariti.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *