Kantonalni budžet manji od planiranog

Vlada Kantona Sarajevo, zgradaVlada Kantona Sarajevo je na redovnoj sjednici utvrdila Prijedlog izmjene i dopune Budžeta KS za 2009. godinu u iznosu od 674 miliona KM, što predstavlja smanjenje za oko 60 miliona KM u odnosu na utvrđeni Budžet KS za 2009., koji je iznosio 734 miliona KM.

Kako je saopćeno iz Press službe KS, predloženi izmjenjeni i dopunjeni Budžet KS za 2009. manji je za devet posto od planiranog, a za 11 posto u odnosu na ostvarenje Budžeta KS za prošlu 2008..

Utvrđena umanjenja napravljena su na pozicijama bruto plaća i naknada troškova zaposlenim za 18 miliona KM, tekućim grantovima za 26 miliona KM, te kapitalnim grantovima za 16 miliona KM.

Ovim je Vlada KS usvojila Prijedlog izmjene i dopune Budžeta za 2009. u skladu sa očekivanim prihodima Kantona Sarajevo za tekuću godinu, te ispoštovala predloženi Interventni zakon Vlade FBiH, kojim je plaće budžetskim korisnicima umanjila za pet posto na godišnjem nivou, planirala topli obrok od osam KM također na godišnjem nivou, kao i isplatu regresa u iznosu od 350 KM.

Ovako utvrđeni Prijedlog izmjene i dopune Budžeta za 2009., upućen je Skupštini KS na razmatranje i usvajanje po hitnom postupku na sjednici čije je održavanje planirano za 8. jula.

Nakon potpisivanja stand-by aranžmana Vlade FBiH sa Međunarodnim monetarnim fondom, Vlada Kantona Sarajevo očekuje finansijsku podršku od 49 miliona KM, zaključeno je na sjednici.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *