Kids fest posjetili ambasadori Norveške i Italije

Četvrti dan Kids festivala je obilježila posjeta ambasadora Norveške, nj.e Jan Braathua. Ambasada Kraljevine Norveške je ovogodišnji Kid festival podržala sa 40'000 KM.

Jan Braathu: Norveška ambasada sponzor Kids Festa

“Prvi put sam posjetio festival prošle godine i već tada mi je bilo jasno da se ambasada naše zemlje mora aktivno uključiti. Kako znate festival smo ove godine finansijski podržali jer smo uvjereni u potencijal razvoja osjećaja jedinstva koji se danas ovdje prepoznaje. Radujem se svemu što sam danas imao priliku vidjeti na Kids festivalu i čestitam organizatorima.”, izjavio je ambasador Braathu nakon posjete festivalskom štandu ambasade Norveške.

Direkcija Kids festivala je danas dočekala i ambasadora Italije nj.e Raimond de Cardonu. Ovo je, novoimenovanom italijanskom diplomati ujedno bio prvi radni dan u našoj zemlji.

Raimond de Cardona: Prvi radni dan novoimenovanog ambasadora Italije

“Kakav fantastičan događaj za djecu! Ovo su moji prvi dani u Bosni i Sarajevu i sigurno je da ću ih zapamtiti po nevjerovatnoj količini pozitivne energije i osmijeha djece ove zemlje.” rekao je de Cardona.

Od početka ovogodišnjeg festivala, na odjelima Pedijatrijske klinike u Sarajevu gostujući umjetnici Kids festivala izvode program i daruju najmlađe.

“Djeca koja su sada u bolnici ne mogu biti sa nama, pa na ovaj način učestvuju na Kids festivalu. Želimo im brzo ozdravljenje i očekujemo ih naredne godine na dešavanjima Kids festa.”, rekla je direktorica festivala Susanne Prahl Landzo.

Programi Kids festivala svakodnevno počinju od 14 sati,a cijena pojedinačnih ulaznica koje važe za sve dnevne programe je 2 KM.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *