Kinobus u Sarajevu

Koncept “Kinobusa»” rođen je prošle godine u glavama strastvenih stvaratelja filmova,a ideja vodilja je spojiti filmaše, glumce i muzičare u konvoj kombija da bi snimali i uređivali filmove, kratke filmove dok god traje putovanje.

Kinobus
Kinobus

KINO je nezavisni pokret rođen u Montrealu 1999. koji svima daje priliku da stvori svoj vlastiti kratki film. Vođen duhom dijeljenja i osvježavajuće odsutnosti konkurencije, KiNO je eksperimentalni video labaratorij, nezavisan i slobodan, posvećen svima koji imaju filmski projekat za snimanje. Ova organizacije je otvorena za bilo koga, od početnika do profesionalaca. Inzistira se na nekonkurentnosti i amaterizmu, kako bi se stvorilo mjesto za svakoga ko želi učiti.

Moto KiNA je “Radi dobro s ničim, radi bolje s malo i uradi to sada!”.

“Prošle godine, Kinobus 2009. odveo nas je do planina Karpati u Slovačkoj, nakon dugog putovanja kroz Europu. Ove godine smo se odlučili za Balkan i zaustavljanje u Sarajevu. Ugostit će nas galerija suvremene umjetnosti DUPLEX/10m2 u srcu starog grada.”, kažu organizatori.

“Kinokaravan” ili “Kinobus” se zaustavlja na nekoliko dana tokom putovanja. Tokom zaustavljanja, učesnici pišu svoje scenarije, snimaju i montiraju video materijale. Ovaj period intezivne kreativnosti i mašte završava s finalnom projekcijom filmova.

“U Sarajevu ćemo biti pet dana, od 12. do 17. augusta 2010. godine. Pozivamo vas da nam se pridružite, da realizirate film, da glumite, uredite slike, muziku, eksperimentalne filmove, NLO snimke ili da nam se pridružite tokom ovog perioda, barem na kratko, da pogledate film ili da popijemo kafu ili pivo. KINO je otvoreno mjesto, svi mogu učestvovati! Nalazit ćemo se u DUPLEX-u, a biće nas oko 15 u konvoju.”, pozivaju filmaši.

Svi koji žele učestvovati ili pomoć u organizaciji mogu pozvati 062 475 903. Za više informacija posjetite stranice kino00.com i kinobus.com.

Vrijeme: od 12. do 17. augusta 2010
Mjesto: Galerija Duplex/10m2

mapa područja

Pogledajte mapu

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *