Klas nezadovoljan pozajmicom pšenice

pšenica
pšenica
Vlada Kantona Sarajevo je donijela odluku o pozajmici pšenice sarajevskoj firmi “Klas”.

Pozajmica od 4.500 tona pšenice koju će Klas dobiti iz Direkcije za robne rezerve podrazumijeva smanjenje cijene hljeba za 10%. Zahvaljujući ovoj pozajmici Kanton Sarajevo će biti snabdjeven osnovnim tipovima hljeba za naredna tri do tri i po mjeseca.

Obaveza prije sklapanja ugovora između Direkcije za robne rezerve i Klasa jeste da se postojeće cijene hljeba snize sa 1,10 KM na 1 KM, a to zavisi od uslova koje vlada ponudi, istakli su u Klasu.

Klas je spreman učestvovati u programu Vlade. Kada se postigne dogovor sa Vladom, u tom programu će biti uključeni svi pekari u Kantonu Sarajevo, kazao je Sadat Begić, izvršni direktor Klasa.

Ovu odluku iz Udruženja mali pekari smatraju nekorektnom i nezakonitom, te ističu da su već poduzeli značajne mjere kako bi se riješila šteta koja im je nanesena. Smeta im to, kako kažu, što je jedan subjekt dobio povlasticu u odnosu na druge, koji su veći snabdjevači hljebom u Kantonu Sarajevo.

“Nezadovoljni smo, ponovila se politika robnih rezervi od prije 3 godine i mi takve robne rezerve nećemo, hoćemo transparentan pristup robnim rezervama, svakome onako kako je to zakon regulisao”, kaže Sead Đipa, predstavnik Udruženja Mali pekari.

Iz ovog udruženja ističu da namjeravaju tražiti sastanak s premijerom i korekciju ove odluke. Pregovori o potpisivanju ugovora su u toku, a očekuje se da će biti potpisan naredne sedmice, kada će se hljeb prodavati po sniženoj cijeni.

piše: Amela Hodžić

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *