Ključ mira gradonačelnicima dva Sarajeva

Gradonačelnici Sarajeva i Istočnog Sarajeva, prof. dr. Alija Behmen i prim. dr. Vinko Radovanović dobitnici su „Internacionalnog ključa mira“ sa Plaketom.

Alija Behmen i Vinko Radovanović, dobitnici Internacionalnog ključa mira

Ova priznanja im je u Kulturnom centru Istočno Sarajevo uručio Josip Muselimović, predsjednik Komiteta za humanizam i društveni poredak Internacionalne lige humanista.

U obrazloženju je navedeno da se ova nagrada dodjeljuje Behmenu i Radovanoviću kao graditeljima mira i mostova prijateljstva, saradnje i tolerancije te da njihova saradnja pokazuje da u Bosni i Hercegovini postoje ljudi koji mogu provesti demokratske procese.

“Sa radošću primam ovo priznanje koje predstavlja motiv daljeg nastojanja da svako od nas bez obzira na funkciju, doprinese izgradnji mira, slobode i humaniteta. Svako od nas treba što više poraditi na izgradnji države za čovjeka kako bi odgovorili na potrebe i poboljšali kvalitet života naših građanki i građana. U tom smislu Grad Sarajevo i vodi projekte poput Pomoći porodiljama/majkama sa djecom, projekat maloljetničke delinkvencije pa sve do onih koji šire svojoj humamitet u odgojnim i vjerskim institucijama”, kazao je nakon primanja nagrade Alija Behmen, gradonačelnik Sarajeva.

Za gradonačelnika Istočnog Sarajeva ovo priznanje predstavlja čast i obavezu.

“Drago mi je što je naš rad prepoznat kao zalaganje za human odnos prema čovjeku. Također, ova nagrada je odraz naših dobrih komšijskih odnosa i međusobnog razumijevanja, i činit ćemo sve da ih ne narušimo već produbljujemo našu buduću saradnju. Naša humana vizija je da na civiliziran način rješavamo probleme uz nadu da će i drugi slijediti naš primjer”, rekao je Vinko Radovanović gradonačelnik Istočnog Sarajeva.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *