Knjiga je moj najbolji prijatelj

lektiraOkončano je opštinsko takmičenje, Opštine Novo Sarajevo, iz bosanskog, hrvatskog, srpskog jezika i književnosti iz oblasti lektire od drugog do petog razreda osnovne škole pod nazivom „Knjiga je moj najbolji prijatelj” za školsku 2008/2009. godinu je okončano.

Tim nastavnika formiran na nivou Prosvjetno-pedagoškog zavoda je pored izbora po tri najbolja učenika od drugog do petog razreda izvršio i odabir najboljih učiteljica, te izbor najkreativnijih grafikona škola .

U kategoriji drugih razreda najbolja je bila Asija Boračić iz OŠ”Grbavica I”, drugo mjesto je pripalo Ajdinu Derviću iz OŠ”Pofalići”, dok je treće mjesto osvojila Dalila Pozder iz OŠ”Velešićki heroji”. U kategoriji trećih razreda prva je bila Zehra Lilić iz OŠ”Velešićki heroji”, drugo mjesto je osvojila Mevlida Mahmutagić iz OŠ”Grbavica I”, a treće mjesto je pripalo Ajli Kapidžić iz OŠ”Grbavica II” i Mariji Perojević iz OŠ”Čengić Vila I”.

Na takmičenju iz lektire u kategoriji četvrtih razreda najbolja je bila Aida Hambo iz OŠ”Velešićki heroji”, drugo mjesto je pripalo Emini Hadžizulfić iz OŠ”Grbavica II”, a treće mjesto je osvojio Ajdin Fazlić iz OŠ”Čengić Vila I”.

Od petih razreda najbolje su se pokazali Delila Fejzović iz OŠ”Pofalići” koja je osvojila prvo mjesto, druga je bila Lamija Čota iz OŠ”Velešićki heroji”, dok je treća bila Sajma Tahirović iz OŠ”Kovačići”.

Nagrađene su i učiteljice i to u kategoriji drugih razreda Suada Ramusović iz OŠ”Grbavica I” i Mukadesa Delić iz OŠ”Pofalići”.

Nagrađene učiteljice u kategoriji trećih razreda su Azra Mahmutagić iz OŠ”Grbavica I”, čula Hodžić iz OŠ”Velešićki heroji”, te Fatima Kekić iz OŠ”Grbavica II”. Učiteljice Munevera Ćatović iz OŠ”Pofalići” i Edita Fajić iz OŠ „Malta” su bile najbolje u četvrtim razredima, a u petim Mervana Čuturić iz OŠ”Velešićki heroji”.

Također su nagrađeni i grafikoni i to „Pčelica”- OŠâ€žVelešićki heroji” i „Kuća znanja”- OŠ „Pofalići”.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Jedan odgovor na “Knjiga je moj najbolji prijatelj”

  1. dali neko ima lektiru prosanjanje jeseni za 8 razred Zija Dizdarević

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *