Književna srijeda: Izgubljena mjesta

Književna srijeda Biblioteke Sarajeva
Književna srijeda Biblioteke Sarajeva
Promocija prozno-fotografske publikacije “Izgubljena mjesta”, Hane Stojić i Saše Gavrića, će biti održana u sklopu 11. Književne srijede, 15. septembra 2010. godine od 19 sati, u Biblioteci Sarajeva (Multimedijalni centar Mak, Alipašina 6a).

Promotori knjige su Hana Stojić, Zlatko Topčić i Ivan Lovrenović Urednica, a voditeljica Fadila Nura Haver.

Publikacija “Izgubljena mjesta” je pokušaj, književnim i fotografskim umjetničkim radovima bosansko-hercegovačkih umjetnika konzervirati one dijelove Bosne i Hercegovina koji su se promijenili u toku protekle dvije decenije.

Tranzicija, Rat, velike demografske promjene, razaranje, nebriga – sve su to posljedice koje utiču na vanjsku sliku Bosne i Hercegovine. Goethe Institut Bosne i Hercegovine imao je ideju da sačuva onu Bosnu i Hercegovinu koja nestaje.

Literarni dio sastoji se kako od naručenih tekstova poznatih bosansko-hercegovačkih umjetnika Aleksandre Čvorović, Dragoslava Dedovića, Josipa Mlakića, Mile Stojića, Tanje Stupar Trifunović i Faruka Šehića, tako i od nekih novih glasova koji su se odazvali našem konkursu i koji su odabrani od strane žirija. Među odabranim radovima su također i radovi već poznatih književnika i književnica iz Bosne i Hercegovine. Izabrani autori su: Sanja Adžić, Željko Barišić, Nura Bazdulj Hubijar, Aleksandar Petrović i Stanislava Petrović.

Fotografski radovi povjereni su trojici mladih bosansko-hercegovačkih fotografa Isaku Berbiću, Nenadu Maleševiću i Draženu Grujiću koji su proputovali Bosnu i Hercegovinu uzduž i poprijeko u potrazi za izgubljenim.

Književna srijeda je prepoznatljivo obilježje Biblioteke Sarajeva u okviru koje su upriličeni susreti sa književnicima iz Bosne i Hercegovine i regiona, a i šire. Krajnji cilj je popularizacija domaće i strane književnosti, te domaćih i stranih autora. Književna srijeda se kontinuirano realizira svake druge srijede, osim u julu i augustu, a urednica i voditeljica je književnica Fadila Nura Haver.

Vrijeme: 15. septembar 2010 @ 19:00h
Mjesto: Multimedijalni centar Mak (Biblioteka Sarajeva), Alipašina 6a, Sarajevo

mapa područja

Pogledajte mapu

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *