Književna veče Društva pisaca

Gradimir GojerSredinom protekle sedmice, Društvo pisaca BiH je u Narodnom pozorištu organizovalo u Sarajevu organizovalo susret sa laureatima i autorima čija djela su bila u užem izboru za Godišnju nagradu Društva kao i autorima koji su u 2008/2009. nagrađeni drugim književnim nagradama.

“Članovi Društva su u 2008/2009. godini osvojili ukupno 38 nagrada u raznim kategorijama.”, saopštio je Gradimir Gojer, Predsjednik Društva pisaca BiH.

Gojer je autorima poželio da im naredna godina bude iznimno plodna u književnom radu te da, po broju nagrada, nadmaše sve dosadašnje. Susret s piscima je iskoristio da naglasi kako su oni ne samo ljudi koji stvaralački djeluju u BiH, širom Evrope i svijeta, nego da su oni kulturno dobro Bosne i Hercegovine.

U okviru susreta bosanskohercegovačkih autora upriličena je i književna večer na kojoj su odlomke svojih djela čitali autori Ivan Kordić (Godišnja nagrada Društva pisaca za 2008. i Nagrada “Skender Kulenović” za 2008. za zbirku poezije „Živi stroj”) i Mirsad Bećirbašić (Godišnja nagrada Društva pisaca BiH za 2008. za knjigu za djecu “Ko prije do mene, dobit će pjesme i priče od mene”). Odlomke iz Kordićeve knjige poezije čitao je glumac Muharem Osmić. Pisac Ivan Kordić je iskoristio priliku da istakne svoju vezanost za teatar i pročitao sonet posvećen glumcu Draganu Šakoviću.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *