Ko to tamo voza

U komercijalni autobus nemoguće je ući bez karte, govorili su neki, jer ih odmah po obaveznom ulasku putnika na prva vrata naplaćuje vozač i vozilo potom krene.

GRAS-ov autobus
Plati da te klati

U autobusu javnog gradskog prijevoznika u Sarajevu jutros je došlo do incidenta čiji su akteri bili revizor i putnica.

Događaj u autobusu koji je saobraćao na relaciji Dobrinja – Vijećnica prošao je bez većih posljedica mada je putnica u jednom trenutku bila u potencijalnoj opasnosti od ozljeda zbog njenog zakasnjelog pokušaja da izađe iz vozila.

Incident se dogodio oko 9 sati kod stanice Skenderija (iz pravca Dobrinje) kada je putnica pokušala da izađe, iako je autobus već krenuo nakon što su prethodno izašli ostali putnici čije je odredište bila ta stanica.

Žena je uspjela izaći iz autobusa, ali su joj pri ishitrenom izlasku, vrata prikliještila tašnu tako da je ona držala remen kad se našla van, dok je ostatak tašne ostao unutra, prikliješten vratima.

Pošto nije ispuštala tašnu, povukla ju je inercija i od mogućeg povređivanja spasilo ju je zaustavljanje vozila koje, srećom, nije stiglo da razvije veću brzinu. Vozač je vjerovatno reagovao kada je čuo povike ostalih putnika.

Neprijatna scena ipak nije bila završena time. Uvjeren da putnica nije imala kartu i da je zato zakasnjelo pokušala da izađe iz vozila kada je primijetila revizore, jedan od njih, kada je autobus stao, brzo je došao do vrata na kojima je bila zaglavljena torba i rekao vozaču da ih otvori, u namjeri da putnicu vrati u vozilo i pita je za kartu. Žena nije pristala i otišla je svojim putem, ali u autobusu ni tada nije prestala neugodnost.

Neki od putnika, uvjereni da je žena bila u opasnosti a revizor i nakon toga insistirao na karti, verbalno su se obrušili na kontrolore sve do sljedeće stanice.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *