Konačno: Autobusom sa i na Aerodrom Sarajevo

Aerodrom SarajevoČini se da su se konačno nadležni u glavnom gradu nakanili da pokrenu ono što ih sugrađani i turisti “mole” već godinama, a radi se o uspostavi redovne linije na relaciji Aerodrom grad.

Nova autobuska linija bi trebala biti pokrenuta na relaciji Aerodrom – Gazi Husrev-begov bezistan. Red vožnje pratiće raspored letova, a cijena karte će biti najvjerovatnije šest konvertibilnih maraka u jednom pravcu.

“U narednim danima uslijediće pokretanje nove autobuske linije od grada do Aerodroma, a vozila Grasa i Centrotransa će na njoj naizmjenično saobraćati”, riječi su Mihajla Krmpotića, kantonalnog ministar prometa i komunikacija.

Prema riječima direktora Centrotrans eurolinesa Muhameda Šaćiragića, preduzeća već duže vremena rade na otvaranju nove linije, za šta je u najvećoj mjeri zaslužan angažman resornog ministra Krmpotića.

“Spremni smo sarađivati i na taj način pomoći građanima i Kantonu. Dugo smo radili i elaborat o ovom projektu, kako bi sve bilo uspješno organizovano. A mi smo vam kao vojska – čim ministar kaže da krenemo, to ćemo i uraditi”, istakao je Šaćiragić.

Ukoliko se ovo ostvari, a već naviknuti na raznorazna obećanja dok ne vidimo ne vjerujemo, građani i turisti Sarajeva će konačno biti oslobođeni reketarenja pojedinih taksi prevoznika koji imaju običaj prevoz od Aerodroma naplaćivati i po deset puta više od stvarne cijene.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *