Koncert: Sarajevska filharmonija i studenti Muzičke akademije

Sarajevska filharmonija i studenti Muzičke akademije
Sarajevska filharmonija i studenti Muzičke akademije
I ove godine u okviru Festivala „Majske muzičke svečanosti“ Sarajevska filharmonija na obostrano zadovoljstvo nastavlja saradnju sa Muzičkom akademijom u Sarajevu.

Koncert u subotu 04. juna bit će prilika da mladi umjetnici pokažu svoja interpretativna dostignuća izvodeći poznata djela klasične muzičke literature.

Uz Jupiter simfoniju no. 41 u C-Duru W. A. Mozarta, Orkestar Sarajevske filharmonije i solisti Belma Šarančić i Đani Šehu izvest će Koncert za harmoniku, gitaru i gudački orkestar Astora Piazzole, poznatog argentinskog kompozitora čije koncerte su izvodili veliki poznati orkestri oduševljavajući publiku širom svijeta. Piazzola je novim pristupom tradicionalnom tangu, uvodeći elemente jazza i klasične muzike, stvorio novi stil „nuevo tango“.

U drugom dijelu koncerta za sve ljubitalje horske muzike Sarajevske filharmonija će zajedno sa horom Opere Narodnog pozorišta Sarajevo izvesti najpoznatije horske segfmente iz poznatih opera G. Verdija: Nabucco, Trubadur, Aida , La Traviata i dr.

Koncertom će dirigovati mlade dirigentice, studenti Muzičke akademije, Tanisa Mustafić, Marijana Sladoja i Alma Aganspahić.

Koncert će biti održan u Narodnom pozorištu Sarajevo od 20 sati. Rezervacija i kupovina ulaznica može se izvršiti na blagajni Narodnog pozorišta Sarajevo od 09.00 do 12.00 i od 16.00 do 19.00 sati ili na e-mail: reservation@saph.ba

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *