Koncert Saše Toperića u dvorani Ujedinjenih nacija

Svjetski poznati bosanskohercegovački pijanista Saša Toperić će održati koncert u dvorani Ujedinjenih nacija u New Yorku u vidu podrške Bosni i Hercegovini za ulazak u Vijeće sigurnosti Ujedinjenih Nacija u dvogodišnjem mandatu 2010. i 2011. godine. 

Saša Toperić

Odluku o ulasku Bosne i Hercegovine u najvažnije svjetsko političko tijelo donosi Generalna skupština Ujedinjenih Nacija, 20. oktobra, a Bosni i Hercegovini predstoji mnogo truda i rada da se predstavi u najboljem svjetlu zemljama članicama ove svjetske organizacije, navodi se u saopštenju iz Američko-bosanske fondacije za kulturu.

Koncert organizuju Stalna misija Bosne i Hercegovine pri Ujedninjenim Nacijama i Američko-bosanska fondacija za kulturu. Uvodnu riječ prije koncerta će imati Ivan Barbalić, stalni predstavnik Bosne i Hercegovine pri Ujedinjenim Nacijama.

Američko-bosanska fondacija za kulturu u saradnji s Ministarstvom vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, planira niz promotivnih projekata u Ujedinjenim nacijama u New Yorku tokom ove godine radi jačanja rejtinga i pozicije Bosne i Hercegovine u ovoj svjetskoj organizaciji.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.