Konjički sport i terapijsko jahanje u Bosni i Hercegovini: Zajaši i ti

Popularizacija konjičkog sporta i pružanja mogućnosti široj populaciji da osjeti čari jahačkih aktivnosti i druženja sa najplemenitijim životinjama – konjima.

Senada Pekarić-Muratović
Senada Pekarić-Muratović

Od 3. do 31. marta u Konjičkom klubu Pegasos iz Sarajeva se održava promotivna kampanja “Zajaši i ti”.

KK Pegasos Sarajevo
KK Pegasos Sarajevo

“U današnje vrijeme brzog načina života gotovo je nemoguće izbjeći stres, ali njegove učinke svojim aktivnostima možemo ublažiti. Stručnjaci daju vrlo jednostavan savjet – pronaći ono što nas opušta i uveseljava. Konjički centar Pegasos vam nudi relaksaciju jahanjem te druženje i boravak u prirodi. Jahanje opušta i pomaže u borbi protiv stresa te pozitivno utječe na sveukupnu dobrobit organizma. Otkrijte čari terenskog jahanja šumskim i snježnim stazama gdje su čovjek, priroda i konj jedno i gdje sve brige pucaju pod topotom kopita”, kaže Senada Pekarić-Muratović, prva certificirana instruktorica terapijskog jahanja u BiH i trenerica u Konjičkom klubu Pegasos.

Svi zainteresirani u tom periodu mogu dobiti osnovnu obuku ili časove jahanja u prirodi po promotivnim cijenama uz popust.

Osim pozitivnog psihičkog učinka jahanja, tu je i fizička dobrobit: jahanje jača mišiće cijelog tijela, povoljno utječe na kičmu, zglobove i vezivno tkivo, na koordinaciju te opštu tjelesnu pokretljivost. Potiče rad srca, krvnog sistema i pluća, poboljšava probavu i potrošnju kalorija, pa je odlično i u borbi protiv viška kilograma. Kako se jahanjem možemo početi baviti u bilo kojoj životnoj dobi, cijela porodica može zajednički i kvalitetno provoditi slobodno vrijeme, poručuju još iz Pegasosa.

Iz Pegasosa vas pozivaju da im se pridružite i provedete bar jedan dan života – “na konju”.

“Odlučili smo tokom marta mjeseca svojim sugrađanima približiti osjećaj slobode u kojem naši članovi uživaju kroz druženje sa ovim plemenitim životinjama, po promotivnim cijenama od samo 10 KM po času, odnosno 100 KM za školu jahanja od 10 časova. A kupovinom časova jahanja, direktno podržavate terapijsko jahanje za djecu i osobe sa poteškoćama u razvoju u BiH i fondaciju Riders of Hope”, ističe Muratović.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *