Konkurs: Kojim putem ići?

Pravo ljudski
Pravo ljudski
Mladi ljudi starosne dobi između 13 i 25 godina iz cijele Bosne i Hercegovine su pozvani da se prijave na konkurs za najbolju fotografiju iz oblasti ljudskih prava na temu “Kojim putem ići?”.

Konkurs je objavljen u sklopu programa za mlade “Zumiraj prava / Zoom Rights”, 5. Filmskog festivala o ljudskim pravima “Pravo Ljudski”.

“Zumiraj vlastiti put kako bi što kreativnije vizualizirao/la čvorišnu tačku u kojoj se spajaju pojmovi poput identiteta, doma, (ne)sigurnosti, (ne)pripadanja…Imajući u vidu da identitet nije nešto što je fiksno, nepromjenjivo, zauvijek i unaprijed dato, te da pitanje doma ne obuhvata samo našu poštansku adresu ili pak geografsku odrednicu. Pozivamo sve mlade ljude koji vole umjetnost fotografije da istraže što više stvarnih i imaginarnih puteva koji vode “kućiâ”.”, kaže se u pozivu na konkurs.

Nagrada za tri najbolje “Pravo Ljudski” fotografije će biti knjiga o dokumentarnoj fotografiji, dok će autor/ica prvonagrađene i najbolje “Pravo Ljudski” fotografije biti nagrađen/a digitalnim foto-aparatom.Tokom konkursa, na stranici pravoljudski.org će biti postavljene fotografije koje su ušle u uži izbor, a samim tim, objavljene fotografije ulaze u izbor za nagradu. Fotografije koje uđu u uži izbor bit će izložene za vrijeme trajanja festivala.

Konkurs za najbolju fotografiju je otvoren do 20. oktobra 2010. godine.

Peti festival o ljudskim pravima će biti održan u Sarajevu, od 10. do 15. novembra 2010. godine.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *