Konkurs za najbolju strip ilustraciju

stripU sklopu svojih godišnjih aktivnosti Stripopeka, neformalna družba crtača i čitača stripova Bosne i Hercegovine, već treću godinu za redom pokreće konkurs u kojem od svih kreativnih crtača, ilustratora i slikara tražimo da nacrtaju omiljene likove iz stripova.

“Ovim konkursom želimo podstaći naše sugrađane da se okušaju u ilustrovanju likova iz stripova kako bi pokazali da strip kultura živi i dalje. Smatramo da je ovo odlična prilika da se pokažu dostignuća naših ilustratora. Ne tražimo od autora da crtaju stripove, za to je predviđena godišnja izložba stripa, već samo ilustracije strip junaka.”, kažu u Stripoteci.

Autori se ne trebaju ograničavati na tehničke mogućnosti, obzirom da je pravilnik konkursa otvoren za sva eksperimentisanja sa predstavljanjem lika. Jedino ograničenje je da autor bude državljanin Bosne i Hercegovine.

Najbolji učesnici će osim plaketa dobiti i prigodne nagrade. Kao što je to bio slučaj ranije i ove godine će, u saradnji sa TKD Šahinpašić, biti podjeljene kolekcije stripova.

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti na email adresu stripopeka@gmail.com ili telefon 062 692 478.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *