Konvoj svira povodom Dana mladosti

U subotu, 28. maja 2016. godine od 20 sati će u kafeu Tito, svirati jedan od omilljenih sarajevskih bendova – KONVOJ, kako kažu – povodom Dana mladosti.

Konvoj, Sarajevo
Konvoj, Sarajevo

Grupa Konvoj je formirana 1988. godine u Sarajevu, kada su osvojili prvu nagradu na tada popularnom festivalu “Nove nade, nove snage”. Kroz bend prolaze brojni sarajevski talentovani muzičari, a svoj prvi album, usljed opsade Sarajeva objavljuju tek 1995. godine. U januaru 1998. godine u mostarskom muzičkom centru ‘Pavarotti’ snimaju drugi album ‘Bez razlike’. U periodu ljeto/jesen 1999. godine, Konvoj u studiju Adija Lukovca snima i treći album ‘Varijante i dumine’.
Slijedi pauza od četiri godine, a za to vrijeme Hamo i Nećko se zajednički rade radijske jinglove, muziku za televiziju i pozorište. Otvaraju vlastiti muzički studio ‘Antika’, u kojem snimaju novi album ‘Pun Mjesec’, objavljen pred sam kraj 2004. godine. Nakon osam godina pauze Konvoj se odlučio vratiti na scenu. Na sveopšte oduševljenje publike. Tim povodom su objavili najavni singl ‘O Slobodi’. Sa ovog albuma su se izdvojili i ‘Narativi’ i ‘Radost i veselje’.
Konvoj: Radost i veselje

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *