Krađe u Sarajevu

lopovU protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se ukupno 27 saobraćajnih nezgoda, od toga 25 sa materijalnom štetom i 2 sa nastradalim licima, kojom prilikom je jedna osoba teže, a jedna lakše povrijeđena. Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja su isključena 3 vozača, 2 lica zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita, jedan vozač zbog upravljanja vozilom u vrijeme izrečene zaštitne mjere i 2 motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole.

Teška krađa
Dana 10.03.2009.godine u 20,30 sati, službenici policije I PU lišili su slobode T.A., rođen 1987.godine u Sarajevu i K.E., rođen 1985.godine u Sarajevu, oba nastanjena u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 287. KZ F BiH (Teška krađa). Isti su zatečeni u putničkom motornom vozilu marke »BMW« koje je noću 24./25.01.2009.godine otuđeno sa područja općine Novo Sarajevo. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a T.A. i K.E. su predati u Odsjek za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Službenici policije nastavljaju rad na dokumentovanju kriminogenih aktivnosti navedenih lica.

Krađa
Dana 10.03.2009.godine u 16,10 sati, službenici policije III PU lišili su slobode T.A., rođen 1959.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 286. KZ F BiH (Krađa). Isti je navedenog dana u ulici Gradačačka, općina Novi Grad Sarajevo, izvršio krađu novčanika od građanke M.M. iz Sarajeva. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a T.A. je predat u Odsjek za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Službenici policije nastavljaju rad na dokumentovanju kriminogenih aktivnosti navedenog lica.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *