Međunarodni turnir u ritmičkoj gimnastici

Klub ritmičke gimnastike ‘Arabesque’ će 10. novembra 2012. godine organizovati Međunarodni turnir u ritmičkoj gimnastici u sarajevskoj sportskoj dvorani Mojmilo.

Klub ritmičke gimnastike 'Arabesque' Sarajevo
Klub ritmičke gimnastike ‘Arabesque’ Sarajevo

Klub ritmičke gimnastike ‘Arabesque’ oformljen je 1993. godine, u periodu opsade Sarajeva s ciljem okupljanja djevojčica svih uzrasnih kategorija, druženja i održavanja ove specifične sportske discipline koja jako doprinosi njihovom razvoju.

Prvi naziv kluba bio je ‘Budimo aktivni’, zatim ‘Bock’, a danas klub radi pod nazivom ‘Arabesque’.

Članica Kluba ritmičke gimnastike 'Arabesque' Sarajevo
Članica Kluba ritmičke gimnastike ‘Arabesque’ Sarajevo
Klub ritmičke gimnastike ‘Arabesque’ okuplja djevojčice predškolskog i školskog uzrasta. Rad je podijeljen u više grupa: rekreacijsku, predtakmičarsku i takmičarsku grupu, zavisno od mogućnosti i ambicije vježbačica. Česti su gosti na internacionalnim turnirima gdje ostvaruju zapažene rezultate.

Treninzi se obavljaju na Dobrinji, u OŠ ‘Osman Nuri Hadžić’. Kroz treninge ovog kluba prošlo je mnogo generacija djevojčica, koje sada rade u klubu ili ga rado posjećuju.

Klub ritmičke gimnastike ‘Arabesque’, 10. novembra 2012. godine u sarajevskoj sportskoj dvorani Mojmilo organizuje Međunarodni turnir u ritmičkoj gimnastici.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *