Kriterion: Još samo dvije sedmice do zatvaranja konkursa

KriterionFondacija Kriterion Sarajevo obavještava sve zainteresirane mlade filmske autore, amatere i profesionalce, iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Slovenije, Crne Gore i Kosova, da su do zatvaranja konkursa za prijavu radova na Kriterion kino klub filmske susrete 2009 ostale još samo dvije sedmice. Kriterion kino klub filmski susreti 2009 biće održani od 04.-08. novembra 2009. godine u Sarajevu, BiH, a konkurs za prijavu radova otvoren je do 01. oktobra 2009.

Fondacija Kriterion Sarajevo ove godine, po drugi put organizira Kriterion kino klub filmske susrete, događaj festivalsko-edukativnog karaktera koji pruža priliku mladim neafirmisanim autorima iz Bosne i Hercegovine i regiona da prezentiraju svoje radove i da stupe u kontakt sa drugim kolegama autorima, profesionalcima i amaterima, iz oblasti filma, kao i filmskom publikom. Kriterion kino klub filmski susreti predstavljaju jedinstven događaj ove vrste u Sarajevu, Bosni i Hercegovini, kao i u regionu, a za cilj imaju kreiranje prve platforme za uspješnu buduću suradnju između mladih regionalnih autora.

Cjelokupan program filmskih susreta obuhvata:
1. Filmske radionice
2. Filmske projekcije
3. Okrugle stolove/tribine

Kriterion kino klub filmski susret po prvi put su, veoma uspješno, održani od 31. oktobra -02. novembra 2008. u Sarajevu, a okupili su mnoge filmske profesionalce i amatere iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Makedonije, Crne Gore, Kosova i Bosne i Hercegovine, zainteresovali publiku koja je učestvovala na okruglim stolovima i radionicama, te privukli veliku pažnju sarajevske publike prezentacijom radova učesnika filmskih susreta u okviru dnevnih i večernjih projekcija. I ove godine konkurs je otvoren za učesnike prethodno pomenutih zemalja, a organizator pokriva putne troškove, troškove smještaja i prehrane učesnika.

Više informacija o Kriterion kino klub filmskim susretima 2009 i aplikaciju svi zainteresovani mogu pronaći na oficijelnoj Kriterion web stranici www.kriterion.ba.

O rezultatima konkursa svi prijavljeni autori će biti obaviješteni do 15. oktobra 2009. godine.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *