Kriterion prikazuje – Sarajevo Nekad

Sarajevo Cvijetni Market
Sarajevo Cvijetni Market
Prognoza za subotu 09.10.2010 – Sarajevo, vedro vrijeme, 12-13 stepeni Celzijusa. TV program – uobičajena vikend šema. Repertoar dešavanja u gradu – umjereno usporeno. Ispred Importanne Centra – živo, zanimljivo, zabavno i glasno čitav dan!

Pozivamo vas da posjetite prvi Cvjetni Market u Sarajevu, koji će trajati od 12-19 sati, i provedete subotu u ugodnom ambijentu i svježem zraku. Pored cvjetnih aranžmana i asortimana proizvoda koje će učesnici predstaviti na kreativan i inovativan način, posjetioci će također imati priliku kupiti i dobru knjigu.

KRITERION ce prikazivati filmove o starom Sarajevu, uz podrsku arhiva Kinoteke Bosne i Hercegovine i Kinoteke Jugoslavije.

Arhiv Kinoteke BiH
“LJUBAV U SARAJEVU”
“ŠEHER SARAJEVO”
“ZBOR JUGOSLOVENSKE RADIKALNE SELJAČKE DEMOKRATIJE U SARAJEVU”
“MOTIVI SARAJEVA”

Arhiv Kinoteke Jugoslavije
MJESEČNICI: STORIJE O SARAJEVU I OKOLINI 1947
– IZGRADNJA STADIONA KOŠEVO
– SLET FISKULTURNIKA
– SMUČARSKI TERENI ČEKAJU
– KRUŽNE DRUMSKE TRUPE U SARAJEVU

SARAJEVO 28.06- 02.07.1914
Režija: Pathe Freres i Eclair Revue.
Filmovi snimljeni u Sarajevu u periodu od 28.06 do 02.07.1914 godine. Period dolaska austro-ugarskog prestolonasljednika Franca Ferdinanda u Sarajevo i vrijeme atentata na njega i njegovu suprugu Sofiju.

Odgovarajuća muzička podloga garantuje dobru atmosferu na ovom originalnom događaju.

Na trgu će biti predstavnici kompanija koje se aktivno bave podizanjem svijesti o borbi protiv raka dojke, te NVO koja sprovodi aktivnosti poput uvođenja hortikularnih terapija kao komplementarnu metodu oporavka i rehabilitacije.

Cvjetni Market organizuje Finor agencija iz Sarajeva, čija je ekipa kreativna, motivirana i posvećena grupa odlučna u organiziranju novih zabavnih, edukativnih i interesantnih događaja u našem gradu.

Dođite na prvi Cvjetni Market, i podržite stvaranje nove atmosfere živog i kozmopolitskog Sarajeva koji okuplja čitavu porodicu i zajednicu u novom svjetlu.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *