Kriterion reaguje: Bil'in My Love / Bil'in Habibti

Bil'in My Love-Bil'in HabibtiPovodom nedavne eskalacije sukoba u Palestini i velikog broja nedužnih civilnih žrtava, Kriterion u saradnji sa MESS festivalom – MODUL MEMORIJE i Obala Art centrom, reaguje humanitarnom akcijom.

U subotu, 11. aprila 2009, u kinu Meeting Point, u 22 sata, biće prikazan film „Bil\'in My Loveâ” (Bil\'in ljubavi moja), režisera Shai Carmeli Pollak-a.

Ulaznice za ovu projekciju mogu se kupiti na blagajni kina pred projekciju filma, po cijeni od četiri KM. Sav novac prikupljen od ulaznica namjenjen je djeci Gaze.

Palestinsko selo Bil'in, u ovom inspirativnom dokumentarcu izraelske produkcije, mirno se suprostavlja okupacijskim snagama nakon što su prinuđeni da budu podjeljeni demarkacijskim zidom. Režiser Shai Carmeli Pollak, koji je u selo došao kao aktivista organizacije Anarchists Against The Wall, počinje bilježiti nevjerovatne momente zajedničke borbe Izraelca i Palestinca, udruženih protiv izgradnje zida i oduzimanja palestinske zemlje. Fokusirajući se na jednog od članova lokalnog komiteta i farmera koji riskira gubitak većeg dijela svoje zemlje zbog planiranih granica, film nam prikazuje kako lider palestinskog otpora u selu i izraelsaki aktivisti rade i komuniciraju zajedno, usmjereni ka jednom cilj.

Film „Bil'in My Love” je osvajao nagrade na festivalima širom svijeta a na 13. Sarajevo film festivalu dobio je nagradu publike.

Dođete u kino Meeting Point u subotu, 11. aprila 2009. godine u 22 sata i podržite humanitarnu akciju za pomoći djeci, nedužnim žrtvama proteklih izraelskih napada na Gazu.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *