KŠC Sarajevo: Pedagoški kolektiv godine

svečana dodjela priznanja u Katoličkom školskom centru SarajevoInternacionalna liga humanista je, u prisustvu velikog broja zvanica, u sali Katoličkog školskog centra “Sveti Josip” u Sarajevu (Mehmed-paše Sokolovića 11), jučer, 16. novembra 2009. godine, upriličila svečanu dodjelu priznanja Katoličkom školskom centru za ostvaren visok stepen kvaliteta pedagoškog rada i Sustavu katoličkih “Škola za Evropu” za izvanredan doprinos afirmaciji pedagoške struke koja odgaja i obrazuje mladu stvaralačku ličnost kao pripadnika svoga naroda i kao građanina svijeta.

Prema odluci Internacionalne lige humanista, KŠC “Sveti Josip” je “Pedagoški kolektiv godine” i dobitnik “Zlatne povelje”, a njihov ravnatelj mr Ivica Mršo Zlatne plakete sa značkom.

U ime KŠC “Sveti Josip”, priznanje je preuzeo ravnatelj Ivica Mršo, a u ime Sustava katoličkih “Škola za Europu”, pomoćni biskup vrhbosanski monsinjor dr Pero Sudar.

Internacionalna liga humanista je nezavisna međunarodna asocijacija humanista – pojedinaca sa svih kontinenata, uglednih znanstvenika, kulturnih i javnih djelatnika, vjerskih dostojanstvenika, te drugih mirotvoraca koji svojim radom i djelovanjem grade mir, povjerenje i demokraciju. Liga je utemeljena 1974. godine u Dubrovniku, a njeni osnivači su: Philip Noel-Baker, Ava i Linus Pauling, Aurelio Peccei, Sophia Wadia i Ivan Supek.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *