Kultura na ulice: Smotra omladinskog folklora

Na smotri će učestvovati folklorni ansambli iz četrnaest Kulturno-umjetničkih društava koji djeluju na području Kantona Sarajevo.

U srijedu, 26. juna 2024. godine od 20 sati, na Pozorišnom trgu Susan Sontag, nastavlja se program Narodnog pozorišta Sarajevo „Kultura na ulice 2024!“, u sklopu kojeg će publika moći uživati u nastupu omladinskih folklornih ansambala koji djeluju na području Kantona Sarajevo.

Savez amaterskih kulturno-umjetničkih društava Kantona Sarajevo, je asocijacija amaterskih kulturno-umjetničkih društava sa područja Kantona Sarajevo sa više od 3.000 članova raspoređenih u 17 (sedamnaest) kulturno-umjetničkih društava.

“Smotra omladinskih folklornih ansambala se realizuje 33. put u organizaciji Saveza amaterskih kulturno-umjetničkih društava Kantona Sarajevo. Na smotri će učestvovati folklorni ansambli iz četrnaest Kulturno-umjetničkih društava koji djeluju na području Kantona Sarajevo.”, poručili su iz Saveza amaterskih kulturno-umjetničkih društava Kantona Sarajevo.

Na smotri učestvuju Radničko kulturno-umjetničko društvo “Proleter”, Kulturno-umjetničko društvo “Lola”, Kulturno-umjetničko društvo “Baščaršija”, Kulturno-umjetničko društvo “Vogošća” iz Vogošće, Kulturno-umjetničko društvo “Saobraćajac”, Kulturno-umjetničko društvo “Daire”, Kulturno-umjetničko društvo “Gajret”, Kulturno-umjetničko društvo “Igman” iz Hadžića, Kulturno-
umjetničko društvo “Mladi Metalac” iz Hadžića, Kulturno-umjetničko društvo “Biseri Bjelašnice” iz Trnova, Kulturno-umjetničko društvo “Bjelašnica” iz Pazarića, Kulturno-umjetničko društvo “Ivan planina” iz Tarčina, Kulturno-umjetničko društvo “Ekrem Mujkić” iz Butmira, te Bosansko Kulturno društvo “Dobrinja”.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *