PitchWise

PitchWisePitchWise, festival ženske umjetnosti, bazira se na promociji mladih umjetnica, važnosti životnih pitanja te sjećanja na sve one koje su svojim radom i djelovanjem unaprijedile položaj žena kroz istoriju.

PitchWise festival omogućava posjetiocima i posjetiteljkama da se upoznaju i približe djelima bosanskohercegovačkih umjetnica, a putem multimedijalnih izložbi, radionica i muzičkih događaja.

PitchWise festival kreira prostor dijaloga između aktivistica iz regije na teme izazova i prilika u radu za ženska ljudska prava, kao i mogućnosti i potrebe za profesionalni razvoj, prevenciju i menadžment stresa.

Jedini bosanskohercegovački festival ženske angažovane umjetnosti okuplja umjetnice iz BiH, regiona i svijeta i predstavlja njihova djela.

Festival ženske umjetnosti – PitchWise – je pokrenula Fondacija CURE, kao važnu platformu u procesu kreiranja i promoviranja bosanskohercegovačkih umjetnica i njihovih djela kao i razvoju kreativnih industrija u Bosni i Hercegovini.

Fondacija CURE je bosanskohercegovačka feministička aktivistička grupa koja djeluje od 2004. godine kroz istraživanja, edukacije i kulturno-umjetničke programe u namjeri stvaranja pozitivne društvene promjene u Bosni i Hercegovini!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *