CineStar 4DX Sarajevo

CineStar 4DX Sarajevo

O Cinestaru

CineStar grupa svoje početke bilježi još davne 1948. godine, kada je kompanija Kieft & Kieft Filmtheater GmbH otvorila svoje prvo klasično kino u Lübecku u Njemačkoj. Nakon više od četiri decenije rada, 1993. godine otvaraju svoje prvo CineStar multipleks kino u Njemačkoj i započinju sa širenjem po cijeloj Evropi. Nekad mala porodična firma Kieft & Kieft je danas dio CineStar grupe – s više od 100 multipleksa u više evropskih zemalja.

CineStar 4DX Bingo City Center Sarajevo najveći je multipleks u Bosni i Hercegovini, otvoren u oktobru 2020. godine, a filmove možete pogledati u 10 dvorana, 4DX dvorani, eXtreme dvorani i osvježiti se u Cinema Baru.

Multipleksi CineStar potpuno su digitalizirana kina opremljena najsavremenijim tehnologijama u skladu s posljednjim svjetskim trendovima i standardima. CineStar u Bosni i Hercegovini nudi najsuperiornije kino-formate: 4DX, RealD, 3D digitalnu tehnologiju, eXtreme dvorane i 3D zvuk. Gigantska „Wall to Wall“ i „Floor to Ceiling“ filmska platna, amfiteatarski raspored sjedišta, vrhunski zvučni sistem Dolby Digital 5.1 i Dolby Digital 7.1 Surround EX koja osiguravaju kristalno jasnu sliku i ton, neke su od najvažnijih karakteristika superiornosti CineStarovih multipleksa.

CineStar 4DX Sarajevo (Bingo City Center)
Adresa: Džemala Bijedića 160n, Sarajevo 71000
Telefon: 036 333-340
Email: info.bih@cinestarcinemas.eu

Travelers' Map is loading...
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.