Otvorena scena Obala

Otvorena scena Obala je alternativna pozorišna scena nastala pri Akademiji scenskih umjetnosti Sarajevo. Repertoar čine predstave studenata Akademije.

Aktuelni repertoar

Trenutno nema najavljenih predstava.

O Otvorenoj sceni Obala Sarajevo

Otvorena scena OBALAOTVORENA SCENA OBALA
Adresa: Obala Kulina bana 11, 71000, Sarajevo, BiH
Telefon/Fax: 033 215 277
Email: asu@asu.unsa.ba

Otvorena scena OBALA je nastala pri Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, kao prostor u kojem se odvija nastava, prezentuju studentski radovi sa ispita glume, režije, dramaturgije i produkcije te postavljaju profesionalne pozorišne produkcije i organizuju projekcije filmova.

Akademija je osnovana u decembru 1981. godine, a u novembru 1984. godine sa radom počinje i Otvorena scena OBALA. Za kratko vrijeme, uz pomoć svojih uposlenika, profesora i studenata, postaje jedno od najzanimljivijih teatarskih mjesta u bivšoj Jugoslaviji.

I danas se pamte sjajne predstave nastale na Otvorenoj sceni OBALA. Nabrojaćemo samo neke: Audicija, Čudo u Šarganu, Ples 80-ih, Tetovirano pozorište, Mrešćenje šarana, Ćelava pjevačica, Dame biraju, Ludilo u dvoje, Divlje meso, Sav taj Jazz…

Sarajevo je oduvijek važilo za jedan od kulturnih centara regije gdje se kroz vijekove gradila i gajila jedinstvenost načina i izraza kakva je prepoznata u cijelom svijetu… saznajte više