Kursevi engleskog jezika i informatike

porodicaUdruženje “Pomozi sebi i drugima – RIVER” je na području mjesne zajednice “Pionirska dolina – Nahorevo” već drugu godinu za redom realizuje projekat “Prevencija i pomoć pri poremećenim porodičnim odnosima”.

Projekat je pokrenut sa ciljem promocije porodice i odgovornog roditeljstva te doprinesa zaštiti humanih odnosa kao i prava djece i žena.

Nakon što su članovi Udruženja u prošloj godini, u prostorijama Poljoprivredne zadruge “Centar” u Nahorevu održali niz predavanja i radionica o temama kao što su: odgoj, kultura i obrazovanje, ljubav kao temelj ljudske socijalizacije, vještina komuniciranja u porodici, prevencija nasilja i slično, te organizirali savjetovalište u kome su građani mogli naučiti nešto više o svojim pravima, razgovarati o školskim i porodičnim problemima i dobiti ljekarske savjete i u 2009. godini planirane su nove aktivnosti kao konkretna pomoć ženi i porodici.

Krajem augusta 2009. godine pokrenuti su kursevi engleskog jezika i informatike namijenjeni djeci školskog uzrasta.

U prostorijama Zadruge svakog ponedjeljka i utorka održavaju se časovi informatike i engleskog jezika za trideset učenika. Pohađanje tečajeva koje vode stručno osposobljena lica, pomaže djeci da lakše savladavaju nastavno gradivo i postižu bolje rezultate u školi.

Pored toga, tokom ove godine bit će pokrenuta izrada rukotvorina – vezova, ćilima i drugo, a bit će organiziran i niz aktivnosti koje treba da doprinesu razvoju poljoprivrede.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *