Lajkala me jedna žena

Valjda se ti “veliki fejsbučki masturbatori” svi uzajamno poznaju, pomisliće čitalac ovih redova. Imaju i redovne sesije, dogovaraju urote, kolju kokoške, piju krv

piše: Nermin Čengić

Virtualni jad i čemer
Virtualni jad i čemer
Evo se nadiglo sve da dohaka još jednoj, kažu, Fejsbuk prevari. Narod kojem je sve potaman riješio da si malo ispuni živote novom sapunicom jer su sve dosadašnje ubuđale.

Naime, na toj vajnoj društvenoj mreži se pojavio n'akav profil koji je satr'o desetine, možda i stotine muških srdaca. I sad se muškadija fejsbučka zadala da raskrinka prevaru. Počinitelji(ca) tog gnusnog zločina poigravanja s nabreklim hormonima prosječnog virtualnog muškarca, kažu, pokrala je tuđe slike i objavila pod svoje. Isplela se cijela mreža putem koje je, lijepa k'o slika, virtualno zavela sve što se na nju nakačilo. Nije prezalo ni od redovnog prisustva, lajkanja i komentarisanja na fejsbučkim objavama brojnog mrežnog puka. I šta sad. Ništa. Ustvari, već se našla ekipa koja će udruženim snagama zaorati u nastojanju da raskrinka “prevaru stoljeća”. Da svoj pokoreni ego vrati nazad na prijestolje gdje je nekad nenadjebivo stajao, skriven iza tastature superkul kompjutera kupljenog po sniženju.

Ozlojađeno muško fejsbučko, pretvorilo se u šerloke i poaroe, ujedinjeni da raskrinkaju ko ih je, tako sjajne i neupitne, uspio sankati i nasankati u zavidno dugom periodu. Pošto, silom prilika i posla, poprilično boravnim na tim društvenim mrežama, svega sam se i nagledao, a baš mi je super bilo kad mi neki dan lik kojem sam dotad pripisivao normalnost sasvim ozbiljno saopšti kako smatra da sam upravo ja napravio cijelu tu smicalicu. Imponuje kad čuješ da te smatraju veleumom koji je sposoban skovati jednu takvu vrlo opasnu zajebanciju koja, uz to, traje godinama. Međutim, naradost ili nažalost, opseg mog mozga ne može tol'ko dostići, a moja dijagnoza nije baš toliko bizarna. Svoju sam lekciju (ne)ozbiljnosti i zajebavanja živog stvora u virtualnom svijetu naučio još prije, čini mi se, dvije godine, susrevši se sa gnjevom ojađenih profila, koji su, uz pomoć debilnog im prijatelja, udruženi u raskrinkavanju “velikog fejsbučkog masturbatora”, otišli tako daleko da “zločin” zajebavanja po Fejsbuku usporede sa genocidom u Srebrenici, tražeći čak i neki reciprocitet’. Tad su mi ti “intelekti” poprilično zgadili društveno-mrežno uvezivanje sa licima koje ne znam lično, a farmaceuti su podobro zaradili na apaurinima. Još me baca u lijevu stranu.

I sad, šta sa ovom najnovijom “velikom fejsbučkom masturbatoricom”? Ništa. Zvali i mene da se pridružim. Valjda kontaju, grlat’ je, a hoće i opsovat’, pa će se razgranat’ dalje i jače. Meni se nešto ne da trošit’ vrijeme ni na svoje, a kamoli na tuđe gluposti. Čak me pitali da li znam dotičnu nositeljicu, kažu, lažnog profila. Znam. I šta ćemo sad? Valjda se ti “veliki fejsbučki masturbatori” svi uzajamno poznaju, pomisliće čitalac ovih redova. Imaju i redovne sesije, dogovaraju urote, kolju kokoške, piju krv…

Cijela se priča kreće u pravcu totalnog usijanja koje će eksplodirati opet po onima koji se predstavljaju kao žrtve (n)ovog “silovanja”. Opet će njima biti najteže na kraju. Poješće se živi i kad obave taj svoj linč. Jer nije, posebno kod nas, sebi lako priznat’ da te neko zajeb'o, koliko god se trudio da to predstaviš nečim drugim. Na kraju, kad sve prođe i ohlade se glave, sve će se svesti na šegu, šalu, pošalicu, zajebanciju. Nema mrtvih, nema osakaćenih, a najviše što je povrijeđeno je okrnjeni ego. Lekcija, jako značajna i velika, naučena je pa nastavi dalje. Ispadaš magarac svaki dan kad uđeš u bilo koju prodavnicu jer ti robe prodaju po barem duplo višoj cijeni od realne i ti se opet ne buniš već trpiš i vremenom navikneš na to kao normalno. Tako ni jadikovanje nad sudbinom kletom ljubavničkom neće nikom pomoći, a najmanje tebi.

Kani se ćorava posla i ohani s Fejbuka. Uhvati se “živih kafa”, i prestani sanjati kako u kompjuteru negdje neko postoji za tebe, dok ti, samo ako prošetaš ulicom, ispred nosa prolaze stvarni ljudi koje možeš prepoznati po stvarnom pogledu i osmjehu, a ne koznakakvom lajkanju i šerovanju. Opet, kako si glup/a, i u stvarnom ćeš naletit’ na nekog dobrog glumca ili glumicu, pa ćeš se opet hvatat’ raskrinkavanja i to, po mogućnosti, na naslovnici “najtiražnijih” dnevnih novina.

Probudi se iz sna o bitnosti i samobitnosti i napravi nešto od sebe. Dokle ćeš bit’ vječita žrtva koja, redovno, nije ni za šta kriva. U mojoj se raji vazda znalo da ako te neko zajebe, a ne možeš ili nisi kapacitet za uzvratit’, onda fino stisni ruku i nastavi dalje. Ja toliko o tome. Hvala.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *