Lažna otmica u Sarajevu

otmicaRomeo Tomić i Edvard Šetka nisu oteli Šefika Merdića u Sarajevu i prisilno ga doveli u Mostar, tvrde njihove supruge Ankica Tomić i Gordana Šetka.

Šefikova supruga je u subotu prijavila policiji u Sarajevu da je njezin suprug otet i odveden u Mostar. Ankica i Gordana su potvrdile da Merdić duguje novac Edvardu Šetki, ali da nije bilo nikakve otmice, nego je Merdić dobrovoljno s Tomićem i Šetkom došao u Mostar kako bi uzeo novac od svoga dužnika, a potom taj novac predao Šetki, kojem on duguje.

Gordana Šetka, Edvardova supruga, rekla nam je da je Merdić njezinom suprugu dužan 5600 maraka od listopada prošle godine. “Merdić se nije javljao na mobitel i moj ga je suprug odlučio potražiti u Sarajevu kako bi mu vratio novac. Otišao je zajedno s Romeom i kad su došli do Merdićeve kuće, njega nije bilo. Njegov sin im je rekao da se nalazi u jednome kafiću gdje igra bingo i da ga tu mogu potražiti. Kad su ga našli, Edvard ga je upitao što će uraditi, da bi mu Merdić rekao da jedino može prodati zlato i vratiti novacâ”, izjavila je Gordana Šetka.

Dodala je da je Merdić na kraju predložio da s njima krene u Mostar kako bi otišao do jednog svog dužnika i da taj novac preda Edvardu. â”On je na to dobrovoljno pristao. Nitko ga nije vezao niti izvršio otmicu. Negdje na pola puta s Edvardovog je mobitela nazvao suprugu i rekao joj da ide za Mostar i ništa više od togaâ”, kazala je Gordana. Edvard je građevinski poduzetnik i njegovo poduzeće izvodi građevinske radove u Šantićevoj ulici u Mostaru, gdje je zajedno s Merdićem i Tomićem i došao iz Sarajeva. Međutim, Merdić ponovno nije pronašao novac koji duguje, nego je i tada zatražio od Edvarda pozajmicu kako bi mogao prespavati u Mostaru. “Edvard je to odbio i rekao mu da može prespavati na gradilištu, gdje se tijekom noći nalaze i stražari. Tako je valjda i bilo. Oni su ga tu i ostavili, a sutradan ga više nije ni bilo, a dva dana kasnije moga je supruga odvela policijaâ”, rekla je Gordana.

Ankica Tomić također tvrdi da nikakve otmice nije bilo i da se njezin suprug slučajno našao s Edvardom i zajedno s njim otišao u Sarajevo. “Edvard i Romeo čak su u Konjicu zajedno s Merdićem stali na benzinskoj crpki da se osvježe, a kupili su mu i cigarete. Pa da je bilo otmice, on je već tada mogao pobjeći, pozvati upomoć i bilo što napraviti. Međutim, on je dobrovoljno krenuo s njima u Mostarâ”, izjavila je Ankica Tomić. Njih dvije su također izjavile kako Merdić duguje novac i nekim drugim osobama, pa su iste pozvali da se jave policiji kako ne bi nasjele na Merdićeve laži kao Romeo i Edvard.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *