Leloviću 15, Taliću 4, Milićka oslobođena

Ademir LelovićSud Kantona Sarajevo je izrekao presude pomogačima ubice Denisa Mrnjavca. Ademir Lelović je dobio 15 godina, a Berin Talić 4 godine zatvora, dok je Armina Milić oslobođena optužbi za pomaganje počiniteljima nakon ubistva.

Ademir Lelović je za pomaganje u ubistvu pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju dobio 15 godina zatvora. Utvrđen je eventualni umišljaj pri počinjenju ovog krivičnog djela. Lelović je osuđenom Nerminu Sikiriću dodao nož kojim je Denis Mrnjavac uboden, a prethodno je metalnim bokserom Denisu nanio teške tjelesne povrede u predjelu glave i vrata.

Berin Talić je proglašen krivim za nasilničko ponašanje za što je dobio godinu i 8 mjeseci, a za pomoć učinitelju nakon učinjenog kaznenog djela je dobio 3 godine, što je pretvoreno u jedinstvenu kaznu zatvora od 4 godine.

Armina Milić, Lelovićeva majka, proglašena je krivom za pomaganje učinitelju nakon učinjenog kaznenog djela – sakrila je nož kojim je Denis uboden i bokser kojim je udaran u unutrašnjost ugostiteljskog objekta Orijent, u kojem je radila. Oslobođena je kažnjavanja jer, prema zakonu, majka koja štiti svoje dijete ne može biti kažnjena.

Nermin Sikirić je za ovo ubistvo ranije osuđen na 10 godina zatvora, što je maksimalna kazna propisana za maloljetnike.

Tužilac je za Lelovića i Talića tražio maksimalnu kaznu zatvora od po 20 godina, dok je za Arminu Milić zatražio ne manje od 4 godine zatvora, a odbrana je zatražila oslobađanje optuženih.

Udruženje “Akcija građana” je pozvalo na mirno okupljanje u 14 sati pred zgradom kantonalnog suda, kako bi na taj način pokazali porodici Denisa Mrnjavca i ostalim porodicama koje su žrtve bahatog i svirepog ponašanja nekolicine, da nisu sami, vlastima da želimo sigurniji grad i državu, a sucima i tužiteljima da želimo pravdu.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *