Letu štuke na turneji po BiH

Letu štuke u brojevima
Letu štuke u brojevima
Tokom septembra 2010. godine će Letu štuke, u sklopu kampanje “Budi svoj, ne budi matični brojâ” održavati nastupe u devet bosanskohercegovačkih gradova.

Štuke će tako nastupati u Prijedoru (Ljetnja bašta, 3. spetembar), Mostaru (Španski trg, 5. septembar), Zenica (Plato Kamberović polje, 10. septembar), Doboj (11. septembar), Bijeljina (Trg Kralja Petra I Karađorđevića, 17. septembar), Tuzla (Park ispred Muzičke škole, 18. septembar), Brčko (SKC Blatuša, 19. septembar), Banjaluka (Trg Krajine, 25. septembar), Sarajevo (Trg ispred BBI centra, 29. septembar).

Svi koncerti počinju u 21 sat osim u Zenici i Tuzli, gdje će se zvuk Štuka začuti od 20:30 sati.

Svi koji dođu na koncert imaće priliku poslušati neke od najvećih hitova sa albuma „Letu Štuke” i „Proteini i ugljikohidrati”, te “Brojevi računa”, najavni singl nadolazećeg albuma.

Sve u životu je stvar izbora

U svakom od navedenih devet gradova će biti organizovan i izbor za najbolji bend tog grada. Ukupno će učestvovati više od 40 bendova,a svaki bend će osmisliti svoju kampanju kojom će animirati posjetioce i prolaznike i privoliti ih da glasaju baš za njih. Glasanje će trajati od 8 do 16 sati, nakon čega će komisija sabrati glasove i proglasiti pobjednika. Pobjednički bend će uz honorar od 500 konvrtibilnih maraka biti predgrupa Štukama.

Cilj kampanje je animirati što veći broj mladih da izađu na trg i kroz svoje aktivnosti razvijaju osjećaj kolektivizma i aktivnog učešća u društvenim dešavanjima u svojoj sredini.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *