Likovna izložba povodom Dana državnosti

otvaranje Likovne izložbe povodom Dana državnostiPovodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine, u Centru za kulturu Sarajevo (Jelićeva 1) je organizovana izložbu likovnih radova čiji su autori učenici 11 osnovnih škola sa područja centralne gradske općine kao i mališani iz vrtića Javne ustanove “Djeca Sarajeva”.

Na izložbi je predstavljeno 60 radova na temu “Simboli Sarajeva”, od kojih će 12 krasiti općinski kalendar za 2010. godinu čiji je tiraž 3'000 primjeraka.

Izložbu je jučer, 24. novembra 2009. godine, otvorio općinski načelnik, u prisustvu učenika – autora radova i njihovih nastavnika likovnog odgoja i brojnih sugrađana.

otvaranje Likovne izložbe povodom Dana državnostiUčenici šestog razreda Osnovne škole “Silvije Strahimir Kranjčević” – Dženita Jašarević i Ermin Lazović su koristili različite tehnike za svoje likovne kreacije. Dženita je slikala temperama i radila nekoliko dana, a Ermin je iskoristio trenutak inspiracije i tušem naslikao svoj rad za samo dva sata. Ovi vrijedni đaci imaju odlične ocjene iz likovnog odgoja, a na takmičenje su se prijavili zbog ljubavi prema likovnoj umjetnosti.

Izložba likovnih radova će biti otvorena do 30. novembra 2009. godine i može se posjetiti svakim radnim danom od 9 do 16 sati.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *