Lokalne zajednice zainteresirane za multidisciplinarne studije

Mirko PejanovićU Neumu je u periodu od 16. – 17. aprila 2009. godine održana Skupština Saveza općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine.

Njoj su prisustvovali načelnici i predstavnici općina i gradova FBiH, kao i mnogobrojni partneri i gosti. Predstavnici Fakulteta političkih nauka i Ekonomskog fakulteta u Sarajevu bili su pozvani da ovom skupu predstave zajednički postdiplomski studij ”Menadžment u razvoju lokalnih zajednica”.

”Ovaj studij se kao multidisciplinarni studij razvio u saradnji Ekonomskog fakulteta i Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu i namijenjen je onima koji su aktivni u organima lokalne zajednice i javne uprave, bilo da su to entiteti, kantoni, opštine ili niži nivoi, kao i svim studentima koji planiraju svoju radnu karijeru u organima lokalne samouprave” kazao je Prof. dr Mirko Pejanović, dekan Fakulteta političkih nauka u Sarajevu prilikom predstavljanja studija prisutnima.

Predstavnici lokalnih zajednica pokazali su veliki interes za ovaj program, te su postavljali raznovrsna pitanja. Najavljeno je i predstavljanje ovog programa u pojedinim lokalnim zajednicama, te skori razvoj novih multidisciplinarnih specijalističkih programa kreiranih po potrebi lokalne samouprave.

U prvu generaciju studija ”Menadžment u razvoju lokalnih zajednica” upisalo se 30 studenata, među kojima se nalazi i nekoliko načelnika. Studij je započeo svečanim otvaranjem 10. januara 2009. godine.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *