Loš asfalt, nema isplate

Nakon završetka asfaltiranja kolovozne trake u Ulici Envera Šehovića na Dolac Malti, komisija za pregled izvedenih radova Općine Novo Sarajevo konstatovala je nekoliko nedostataka.

Nijaz Hromo

To je razlog zbog kojeg izvođaču radova, firmi Asfaltgradnja iz Visokog nije isplaćen kompletan iznos dogovoren ugovorom.

Osim toga, Mehemed Cero, vijećnik u Općinskom vijeću, podnio je inicijativu kojom traži da na teren izađu stručni organi iz nadležnih institucija, koji će dati kvalitetno rješenje za otklanjanje uočenih nedostataka na kolovozu, što se posebno odnosi na izlaz iz Ulice Envere Šehovića u Ložioničku ulicu.

Nijaz Hromo, pomoćnik načelnika za komunalne poslove, rekao nam je da kvalitet izvedenih radova nije na očekivanom nivou, nešto iz opravdanih, a nešto iz neopravdanih razloga.

“Pored izlaska na susjednu ulicu, nisu kvalitetno urađeni šahtovi i dva slivnika. Firmi koja je radila ostalo je još da se isplati oko 15 hiljada KM, a preporuka komisije je da se to ne uplati dok se greške ne isprave. Izvođač je kazao da će to biti otklonjeno kada se steknu vremenski uslovi za ovu vrstu radova, kazao nam je Hromo. Podsjećamo, asfaltiranje ove ulice počelo je još polovinom prošle godine, a Općina je za ovu namjenu izdvojila 150 hiljada KM.”, rekao je Hromo.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *