Lov u Bosni je potpuno realan

Lov u BosniBivši ratni reporter Martin Bell otkrio je britanskim medijima kako je film ‘Lov u Bosni’, u kojem Richard Gere i Terrence Howard tragaju za bosanskim ratnim zločincem Radovanom Karadžićem, veoma realan.

Publika u Bosni i Hercegovini ovaj film je imala priliku gledati u kino dvoranama krajem decembra 2007. godine, kada je ratni vođa bosanskih Srba još uvijek bio u bijegu.

Bell je oduševljen ovim filmom, koji se nije nimalo proslavio na kino blagajnama širom SAD-a, jer se, kako sam kaže, radi o “realističnom prikazu sukoba na Balkanu”.

“Ustajao sam usred gotovo svake projekcije filma o ratovima o kojima sam pravio reportaže, uključujući ‘Apocalypse Now’ u kojem je prikazan rat u Vijetnamu. Međutim, ovaj film sam do kraja odgledao i zaista me zaintrigirao. Sva sjećanja su mi se vratila, što mi se nikada ranije nije desilo”, kazao je u nedavnom intervjuu 70-godišnji reporter.

Film, koji je pod rediteljskom palicom Richarda Sheparda sniman u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, svjetsku premijeru doživio je 2007. godine na 64. Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *