Maestro Ivo Pogorelić večeras zaključuje 22. SVEM

Večeras će od 20 sati u Narodnom pozorištu Sarajevo biti svečano zatvorene 22. Sarajevske večeri muzike, koncertom na kojem će kao ugledni gost nastupiti maestro Ivo Pogorelić

Radionica na 22. SVEM-u (Sarajevo, 13. maj 2016)

U petak, 13. maja 2016. godine, u prostorijama Muzičke akademije u Sarajevu održane su radionice za studente muzike. Radionice su vodili članovi Gudačkog kvarteta Tartini, violinista Romeo Drucker, violista Aleksandar Milošev i violončelista Miloš Mlejnik.

Sa umjetnicima su sarađivali studentski ansambli koje u okviru predmeta Kamerna muzika na Muzičkoj akademiji u Sarajevu vodi doc. dr. Belma Alić. U okviru radionice nastupio je trio u sastavu Jasmina Šehanović, violina, Lucija Gregov, violončelo i Lejla Nurković, klavir koje su izvele Klavirski trio, op. 11 u B duru Ludwiga van Beethovena.

Radionica na 22. SVEM-u (Sarajevo, 13. maj 2016)

Priliku da se predstavi imao je i kvintet kojeg čine violinistice Anja Rajić i Sabina Hadžić, violistice Ana-Marija Pilj i Jelena Serafimovska, te violončelistica Emina Ćatović, koje su uvježbavale Beethovenov Gudački kvintet op. 29 u C duru.

Mendelssohnov Klavirski trio br. 1, op. 49 vježbale su Emina Džanović, violina, Manuela Ekmečić, violončelo i Irma Bojičić, klavir, a nastupio je i kvartet u sastavu Šejla Glinac, viola, Ajdin Mulabdić, viola, Belma Alić, violončelo i Lejla Tucaković, klavir koji je izvodio Mahlerov Klavirski kvartet u a-molu. Jedini sastav sa duvačkim instrumentom bio je trio kojeg čine Edin Vučelj, klarinet, Aleksandra Mirnić, viola i Lorena Grubešić, klavir koji je sa članovima kvarteta Tartini uvježbavao Mozartov Trio K.498 u Es-duru.

Ivo Pogorelić

Večeras će od 20 sati u Narodnom pozorištu Sarajevo biti svečano zatvorene 22. Sarajevske večeri muzike, koncertom na kojem će kao ugledni gost nastupiti maestro Ivo Pogorelić čiju će izvedbu Chopinovog Klavirskog koncerta br. 2 u f-molu pratiti orkestar Sarajevske filharmonije uz dirigenticu Samru Gulamović.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *