Manifestacija “Bicikl u mom gradu”

U sklopu obilježavanja Dana planete Zemlje, u nedjelju, 26. aprila 2015. godine u Hadžićima će biti održana sportska manifestacija pod nazivom “Bicikl u mom gradu”.

Biciklom kroz Hadžiće

“Bicikl u mom gradu” se realizuje drugu godinu zaredom s ciljem promocije biciklizma i bicikla kao poželjnog prevoznog sredstva, a namjera je podstaknuti društvene faktore iz različitih sfera: obrazovanje, policija, zdravstvo, roditelji, na zajedničko djelovanje i sinergiju u cilju promocije zdravih ideja, a ciljnu grupu predstavlja oko 150 učenika hadžićkih osnovnih škola “6. mart“ , “9.maj“ i „Hilmi ef. Šarić“, te njihovi roditelji. Osim svojih primarnih ciljeva projekat se bavi i edukacijom mladih učesnika u saobraćaju, a kao krajnji cilj ima podizanje saobraćajne kulture i poznavanja propisa na viši nivo.

Manifestacija “Bicikl u mom gradu” će biti izvedena u nedjelju od 10 sati. Mjesto okupljanja je školsko dvorište OŠ „6.mart“ u Hadžićima, gdje je predviđeno obraćanje policije na temu „Pravila ponašanja biciklista u saobraćaju“. Ova sportska priredba je nastavak aktivnosti u okviru projekta koji su provodile škole sa područja općine Hadžići u povodu obilježavanja 22. aprila – Dana planete Zemlje.

Detaljna ruta kretanja biciklista

Start ispred OŠ „6.mart“ u ulici Anđelka Lažetića, dijelom ulice Hadželi do raskrsnice sa ulicom Igmanska, ulicom Žunovačka do trafostanice u naselju Žunovnica, ulicom Igmanska od trafostanice u naselju Žunovnica do podvožnjaka u naselju Hadželi, zatim ulicom 5. april, pored zgrade Maomex do podvožnjaka u naselju Donji Hadžići, zatim kroz naselje Donji Hadžići do izlaza na ulicu Hadželi (kod pilane Bjelašnica) te ulicom Hadželi do raskrsnice sa ulicom Anđelka Lažetića, a zatim ulicom Anđelka Lažetića do ulaza u naselje Kućice, ulicom Kućice koja vodi oko cijelog naselja. Nakon toga ulicom Grivići koja se pruža oko starog naselja Grivići i dalje ulicom Anđelka Lažetića do polazne tačke tj. dvorišta „OŠ 6.mart“. Završetak aktivnosti planiran je u 12 sati.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *