Manu Chao u Sarajevu

Manu Chao, La Ventura, Sarajevo 6. april 2011
Manu Chao, La Ventura, Sarajevo 6. april 2011
Manu Chao će, u okviru svoje turneje La Ventura, 6. aprila 2011. godine nastupiti u sarajevskom Domu mladih.

La Ventura je novi program koji Manu Chao sa svojim triom izvodi od prošle godine, a predstavlja spoj punk rocka, španske gitare, latinoameričkih utjecaja i reggae dionica.

Specifičnost ove turneje je da se odvija u prostorima koji primaju do 3.000 ljudi, te je samim time ostvaren prisniji kontakt s publikom i intimnija atmosfera.

Nakon koncerta u Portlandu (jednog od samo četiri koncerta na zapadnoj obali SAD-a) kritičari nisu štedjeli pohvale, pa je tako zapisano i ovo: Publika je bila mokra, plešući cijelu noć i uživajući u latino-američkim vibrama ispunjenim električnim jiveom, u atmosferi napunjenoj frenetičnim punk rockom, ritmovima na klasičnoj španskoj gitari, mariachi-refrenima i osvježavajućim regeom.

Zbog ograničenog broja mjesta i velikog interesa publike u Bosni i Hercegovini, organizatori preporučuju da se ulaznice za koncert Manu Chaoa nabave na vrijeme.

U četvrtak je počela prodaja karata po jedinstvenoj cijeni od 30 KM u sarajevskom caffe baru Opera, a moguće ju je nabaviti i putem internet stranice kupikartu.ba.

Vrijeme: 6. april 2011 @ 21:00h
Mjesto: Dom mladih, Skenderija, Sarajevo
Ulaz: 30 KM

mapa područja

Pogledajte mapu

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *