Maske i totemi u Zvonu

U sarajevskoj galeriji Zvono će u četvrtak, 29. januara 2015. godine od 21 sat biti otvorena izložba Osmana Arslanagića, pod nazivom MASKE I TOTEMI.

Maske i totemi, Osman Arslanagić
Maske i totemi, Osman Arslanagić

Iz uvale Tiha u Cavtatu, gdje se zimi popravljaju i pituraju čamci i brodići, stigle su ‘Maske i totemi’, dijelovi tragova mora na kopnu, pronađeni na prostoru površine 100 kvadratnih metara, pretvoreni u likovnu shemu na kojima je samo bojom intervenisao autor.

Maske i totemi, Osman Arslanagić
Maske i totemi, Osman Arslanagić

Na izložbi ‘Maske i totemi’ će biti predstavljeno 13 radova nastalih u posljednje četiri godine, a otvorenju izložbe će se, po autorovom izoru, slušati muzika iz jazz i blues repertoara.

Osman Arslanagić
Osman Arslanagić

Osman Arslanagić je završio Akademiju likovnih umjetnosti u Sarajevu. Profesionalni je scenograf koji u svojoj biografiji ima šest igranih filmova, oko 200 teatarskih predstava, brojne televizijske serije i emisije. Kao scenograf je radio u Holandiji, Francuskoj, Mađarskoj, Hrvatskoj, Crnoj Gori… Redovni je profesor na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu na predmetu Scenografija,kostim i maska. Dobitnik je 25 međunarodnih i domaćih nagrada za svoj rad i njemu najbitnije godišnje nagrade Collegiuma Artisticuma. Kao slikar samostalno je izlagao u Studgartu, Londonu, Trebinju, Utrehtu, Amsterdamu i Sarajevu…Materijal za izložbu ‘Maske i totemi’ kompletan je pronađen u Uvali Tiha u Cavtatu.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *