Medijska arheologija: EPP u SFRJ

Medijska arheologija - EPP u SFRJKRITERION i PRAVO LJUDSKI imaju zadovoljstvo pozvati vas da prisustvujete i aktivno učestvujete u programu Medijska arheologija: “Ekonomsko propagandni program SFRJâ”.

Predstavljanje ovog projekta će se održati u četvrtak, 22. aprila 2010. godine u 19h, u prostorijama Centra za interdisciplinarne postdiplomske studije Univerziteta u Sarajevu (Zmaja od Bosne 8, Univerzitetski kampus). Radi se o dvosatnom programu koji se sastoji od televizijskih reklama emitovanih na JRT-u iz perioda 1980-ih godina.

Program će moderirati Nihad Kreševljaković, uvodnu riječ dati Aleksandra Sekulić, predstavnica tima Medijske arheologije, dok će vizuelni dio programa predstaviti Boško Prostran (politolog) i Jovan Bačkulja (reditelj) – koji su ujedno i programski selektori.

Imajući u vidu da ovaj program predstavlja važan dokument o stepenu razvoja specifične medijske forme, on ujedno postavlja i niz pitanja o datom socijalno-političkom i ekonomskom sistemu. S tim u vezi, TV reklame kao medijske forme, uz istorijsku, te ironijsku distancu, mogu biti analizirane i kroz društvene paradigme.

Sama prezentacija ovog istraživanja, bez učešća i priloga publike ne vodi ka upotpunjavanju i razumijevanju slike življenja jednog specifičnog perioda, i u tom smislu, pozivamo vas da vlastitim profesionalnim i životnim iskustvom, kao i snagom kritičkog promišljanja aktivno doprinesete u kreiranju ove javne diskusije.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *