Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta

detalj postavke Muzeja posvećenog holokaustu u AušvicuOdlukom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, 27. januar, dan kada je 1945. godine oslobođen zloglasni koncentracioni logor Aušvic, proglašen je Danom sjećanja na žrtve holokausta.

Isti datum je, za divno čudo, prihvaćen i u Bosni i Hercegovini te se već četvrtu godinu i obilježava.

26. januara 2010. godine će, u sarajevskoj galeriji “Novi hram”, u 19 sati biti otvarena izložba “Jevreji – stradali u NOB”.

Programom obilježavanja Dana sjećanja predviđeno je da se 27. januara u 12 sati položi vjenac na spomenik Jevrejima palim borcima i žrtvama fašizma Bosne i Hercegovine na Starom jevrejskom groblju “Borak”, na Kovačićima u Sarajevu, a u 18 sati će biti održana komemorativna akademija povodom Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta u Jevrejskoj opštini u Sarajevu.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Objavljeno u Nekategorisano

Jedan odgovor na “Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta”

  1. Začudo.Kad je to tako što se ne donese Deklaracija o osudi zloćina Holokausta.O tome trebate razmisliti.Pa i na teritoriji Srbije su bili logori a ne samo Hrvatske,a danas smo skloni prozivati Hrvatsku a Srbiju ne.Da nije ono poznato,sami se zatvarali i ubijali.Ja sam ogorčen na cinizam Nebeskog naroda.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *