Međunarodni plivački miting: Sarajevo Aquatics 2011

plivanje
plivanje
U sarajevskom olimpijskom bazenu Otoka će od 11. do 13. februara 2011. godine biti održan drugi Međunarodni plivački miting “Sarajevo Aquatics 2011”, čiji je glavni cilj promocija plivanja u BiH.

Međunarodni plivački miting je jedini licencirani miting u BiH od strane Svjetske plivačke federacije. Miting ima punu podršku od plivačkih saveza iz BiH, Hrvatske, Slovenije i Srbije, koji će ujedno i učestvovati na takmičenju.

“Grad je uvijek podržavao ovakav tip manifestacija i ponosni smo što naš Olimpijski bazen ima mogućnost da organizuje jednu ovakvu aktivnost na nivou svjetskih takmičenja u plivanju. Nadamo se da će odaziv naših građana biti u velikom broju i pozdravljam akciju prikupljanja prihoda u humanitarne svrhe.” napomenuo je Igor Kamočaji, dogradonačelnik Sarajeva.

Direktor Olimpijskog bazena Otoka Mujo Gec je naglasio da je ovo prvo sportsko takmičenje u Olimpijskom bazenu Otoka u ovoj kalendarskoj godini.

“Predviđeno je predviđeno nekoliko značajnih sportskih događaja u narednom periodu. Svi prihodi od ulaznica su namijenjeni SOS dječijem selu, kako bi se djeca mogla aktivno baviti plivanjem.”, kaže Gec.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *