Međunarodni sajam turizma na Ilidži

Ilidža nekadNa Ilidži će od 21. do 25. maja biti održan 1. međunarodni sajam turizma i turistička berza “BiH horeca fest”, u organizaciji Udruženja hotelijera i restoratera BiH.

Cilj sajma i berze je promocija i valorizacija dostignuća u turizmu, hotelijerstvu i ugostiteljstvu, od tehnoloških do organizacionih i kvalitativnih parametara.

U sklopu sajma će biti održan i međunarodni simpozij o temi “Kontinentalni turizam, programi i razvoj” i savjetovanje “BiH turistički proizvod, brendiranje i tržišna verifikacija” u saradnji sa Comart – Branding Centrom BiH i “HACCP sistem u ugostiteljstvu i hotelijerstvu – prednosti i moguućnosti” u saradnji sa konsultantskom kućom Bio Base iz Sarajeva.

Sajamski prostori će biti u Kulturno-sportskom centru Ilidža, Hotelu Hollywood, Termalnoj rivieri i Hotelu Terme, a u upotrebi će biti i 20.000 kvadratnih metara otvorenog sajamskog prostora.

Na sajmu će biti predstavljeni projektovanje, gradnja i opremanje hotela i ugostiteljskih objekata, proizvodnja i distribucija robe široke potrošnje, kamp i sportska oprema, lov, ribolov i hortikultura, a uz domaće predstavnike turizma očekuju se i gosti iz regiona.

Bit će upriličene i specijalizirane manifestacije kao što su: Internacionalno takmičenje ugostiteljskih radnika -Gastro horeca fest, Festival znanja i umijeća učenika ugostiteljskih škola, Prvi radno-takmičarski susret ugostiteljskih radnika BiH, Vino horeca fest i Pivo horeca fest.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

sarajevo.co.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *