Međunarodni turnir ritmičke gimnastike OLIMPIK CUP 2013

‘Sve pripreme za turnir su završene i jedva čekamo da stignu strane delegacije te da, kao i do sada, pokažemo svoju organizacijsku sposobnost i čuveno bosansko gostoprimstvo…’

Milena Reljin – Tatić
Milena Reljin – Tatić
Klub ritmičko sportske gimnastike ‘Olimpik’ iz Sarajeva, 16. marta 2013. godine organizuje jubilarni 10. Međunarodni turnir ritmičke gimnastike ‘OLIMPIK CUP 2013’. Turnir će biti održan u sportskoj dvorani ‘Ramiz Salčin’ na Mojmilu, a početak je u 09:00 sati.

10. Međunarodni turnir ritmičke gimnastike ‘OLIMPIK CUP 2013’ će okupiti više od 250 takmičarki iz 7 zemalja. Vrhovna sutkinja takmičenja je Milena Reljin – Tatić, najbolja ritmičarka svih vremena u SFRJ.

Klub Olimpik će se predstaviti sa 25 takmičarki, raspoređenih u A i B programu. Posebno se mnogo očekuje od vrhunskih takmičarki Olimpika: Helene Cvetković, Nejle Šenderović, Vedrane Kaletović, Esme i Ajše Mujačić, Azre Kadrić, Dee Muminović, Ene Meholjić i najboljih seniorki Olimpika, Amile Hodžić i Almedine Zajko.

Hidajeta Glavinić
Hidajeta Glavinić
‘Sve pripreme za turnir su završene i jedva čekamo da stignu strane delegacije te da, kao i do sada, pokažemo svoju organizacijsku sposobnost i čuveno bosansko gostoprimstvo. Uvjerena sam da će takmičarke Olimpika potvrditi svoj kvalitet i na domaćem terenu, iako sve takmičarke dolaze s novim vježbama, jer je od januara 2013. godine na snazi novi pravilnik koji je propisala Svjetska gimnastička federacija.’, kaže Hidajeta Glavinić, glavna trenerica kluba ‘Olimpic’.

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Jedan odgovor na “Međunarodni turnir ritmičke gimnastike OLIMPIK CUP 2013”

  1. da li postoji snimak na youtube sa takmicenja, ko je zauzeo prva 3 mjesta? ne mogu naci nista o tome

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *