Mehmed Jakić kroz par pitanja

Mehmed JakićProteklih nekoliko dana “domaćim” internet prostorom bruji vijest o sarajevskom Pavarottiju na švedskom izboru najidolnijeg idola.

Sarajlija Mehmed Jakić je tročlani švedski žiri zadivio i ostavio bez teksta. Razlog više nego dovoljan da razmjenimo koju “s nogu” sa vlasnikom glasa koji Šveđane dovodi do muka.

Vozdra Mehmede. Šta se radi?

Vozdra! Uci se Svedski, pred sami ispit, pet do dvanaest kao i obično.:)

Šta ovo mahali bruji o tebi? Da si talentovan, da znaš pjevat’? Otkud sad to?

Završio sam Srednju muzičku školu solo odsijek za French Horn, dvije godine nakon završetka Srednje muzičke sam upisao akademiju, odsjek solo pjevanje, “preslušao” jedan seemstar i otišao za Švedsku. Inače sam uvijek volio pjevušiti, pa se onda sastavljali bendovi, čija je publika (mahala) uvijek bila zadovoljna. Otkud to? Pa pošto sve od mahale i krene onda mahala prva i sazna, pa mahalu i mahalaše onda treba i pitati.

Kažu i da si Sarajlija. Otkud u Švedskoj?

Da. Iz Sarajeva sam gdje sam prije šest godina upoznao i rodicu mog dobrog prijatelja i super gitariste benda kojeg smo tada imali, a koja mi je sad djevojka. S njom trenutno živim ovdje u Švedskoj.

Šta ti bi da se prijaviš na Idol-a?

Hehe… Ni sam ne znam šta mi bi! U sve se upetljao moj gitarista i super prijatelj, a također je Sarajlija kojeg sam upoznao ovdje u Švedskoj, a s kojim često sviram i komponujem. Već više od godinu dana je navaljivao da se takmičim na tom Idolu. “Ti nemaš pojma šta propuštaš, ovo će ti promijeniti zivot i slično”. Apsolutno nikad u životu ovako nešto nisam baš želio i ne bih ni ponovio. Jer to nije moj način predstavljanja i uopšte mi neodgovara i nije moj životni cilj kao što je mnogima. Nisam ni osoba koja ima u glavi 100 pijesama uključujući i današnju komercijalnu muziku koju ja mnogo i ne slušam.

Gdje si sad i šta očekuješ od ovog takmičenja? Dokle možeš stići?

Treunutno sam u Švedskoj gdje idem u školu i učim Švedski i Engleski. Pipremam se za Muzičku akademiju. Što se tiče Idola, žiri očekuje mnogo od mene i kao što su rekli – vide me kao jednog od finalista. Ja ne očekujem puno od takmičenja i mislim da ću ispasti u ranoj fazi jer, moram reći, mi je jako teško i ne pretjerano uzbudljivo učiti nove tekstove i pijesme u roku nekoliko sati, posebno pjesme koje nikada nisam pjevao. Nije mi interesantno svemu tome totalno predati sebe za razliku od mnogih kojima je to životni san i cilj na koji su spremni. Sve to nije u mom stilu.

razgovarao: Nermin Čengić

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *