Meliha Mulahalilović se sprema za Bukurešt

brzo hodanjeBosanskohercegovačka atletičarka Meliha Mulahalilović je prošle sedmice na međunarodnoj trci u brzom hodanju u Zagrebu, zauzela je prvo mjesto.

Za Melihu je ovo takmičenje bilo uvertira pred balkansko prvenstvo u Bukureštu koje će se održati naredne sedmice.

Meliha je rekorder Bosne i Hercegovine u brzom hodanju na 20 KM sa vremenom 1:55:47.

Pred svoje putovanje u Bukurešt Meliha Mulahalilović je komentarisala postignuti uspjeh i buduće planove.

“Konkurencija na takmičenju u Zagrebu je bila jaka i ja sam veoma zadovoljna ostvarenim rezultatom. Učešće je uzelo 18 atletičarki iz Italije, Slovenije, Mađarske, Bosne i Hercegovine te domaćina Hrvatske. Naredne sedmice učestvovat ću na utrci u Bukureštu gdje će konkurencija biti mnogo jača od utrke u Zagrebu.”, tvrdi Meliha.

U Bukureštu će nastupiti i dosta atletičarki koje su imale priliku učestvovati na olimpijskim igrama, pa će biti nešto teže nego u zagrebu ali Mulahalilović poručuje kako će dati sve od sebe da ponovo osvjetla obraz Bosne i Hercegovine.

“Najzaslužnije osobe za moj uspijeh su treneri Kada Delić Selimović, i Vinko Galušić koji su u meni otkrili talenat u disciplini brzo hodanje a imam veliku sreću upravo zbog činjenice da su moji treneri učestvovali na olimpijskim igrama u istoj disciplini te sada svoje znanje prenose na mene.”, kaže Meliha.

Mulahalilović je također zahvalna svojoj porodici na bezerezervnoj podršci koju mi daju i razumijevanje za sport kojim se bavim.

“Molim boga za sreću i da me zaobiđu povrede a moja je želja da rezultat mog napornog rada i postignutih rezultata bude ostvarena norma za olimpijske igre u Londonu”, rekla je bosanskohercegovačka atletičarka.

piše: M. Kusturica

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *