Memorijalni turnir u košarci: Za Gordanu i Viktora

košarkaOpćina Novo Sarajevo u saradnji sa osnovnim školama, organizuje prvi memorijalni turnir u košarci za učenike 5 i 6 razreda.

Sportska manifestacija pod nazivom “Za Gordanu i Viktora” se održava u spomen na preminule profesore tjelesnog i zdravstvenog odgoja Gordanu Bašić iz osnovne škole “Kovačići” i Viktora Maleča iz osnovne škole “Pofalići”.

Gordana i Viktor su bili plemeniti ljudi, poštovani prosvjetni radnici i sportisti koji su dali ogroman doprinos u odgoju i obrazovanju više generacija učenika.

Memorijalni turnir će biti jednodnevnodnevno takmičenje u košarci za učenike 5 i 6 razreda novosarajevskih osnovnih škola, a održaće se u subotu 21. novembra 2009. godine od 9 sati u osnovnoj školi “Kovačići”.

Svoje učešće je već prijavilo osam mješovitih ekipa iz novosarajevskih osnovnih škola,a utakmice će se igrati na način – jedno poluvrijeme igraju djevojčice, a drugo dječaci iste škole, po kup sistemu. Predviđene su i nagrade za sve učesnike kao i prelazni pehar za prvoplasiranu ekipu.

Na obavljenom žrijebanju su izvučeni slijedeći parovi:
1. OŠ “Velešićki heroji” – OŠ “Grbavica I”
2. OŠ “Hrasno” – OŠ “Kovačići”
3. OŠ “Malta” – OŠ “Čengić Vila I”
4. OŠ “Grbavica II – OŠ “Pofalići”

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Jedan odgovor na “Memorijalni turnir u košarci: Za Gordanu i Viktora”

  1. OS Grbavica 1 Dobro igraju, pogotovo Djevojcice Zasluzili su pehar..

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *