MESS 2012: Bunar

U okviru 52. Internacionalnog teatarskog festivala MESS, u sarajevskom Kamernom teataru 55 će u petak, 5. oktobra 2012. godine biti izvedena predstava autorice Radmile Smiljanić ‘Bunar’.

Bunar
Bunar

‘Bunar’ je priča o malom mjestu u Bosni, o jednoj porodici i problemima svakodnevnog života sa kojima se stanovnici tog mjesta susreću godinama poslije rata. Glavni zaplet događa se kada stigne ponuda za izgradnju vodovoda u mjestu. Odbijanjem takve ponude gubi se mnogo,ali većina stanovnika nije spremna da prihvati novine. U raspravama da li bunare treba prodati u zamjenu za vodovod, na površinu izbijaju mnoge predrasude…

Radmila Smiljanić: Bunar

Projekat Bunar je više od predstave. Posebnim aktivnostima žele da pozorišnu umjetnost približe prije svega đacima i mladoj generaciji i da kroz organizaciju debata o predstavi i pozorištu doprinesu popularizaciji pozorišne umjetnosti s jedne strane, i promovisanju tolerancije i solidarnosti kroz umjetnost i pozorište, s druge strane ovim projektom žele da, nepresušnim jezikom pozorišta, skrenu pažnju na problem nejednakosti, diskriminacije, porodičnog nasilja i otpor razvoju i napretku sa kojim se kao pojedinci tako često suočavamo.

Autorica: Radmila Smiljanić
Reditelj: Egon Savin
Scenografija: Darko Nedeljković i Slavica Radović Nadarević
Kostimografija: Zagorka Stojanović
Muzika: Nikola Čuturilo
Fotografija: Branko Brandajs

Uloge:
Radmila Živković,
Mariana Aranđelović,
Jova Maksić,
Ivana Šćepanović,
Novak Bilbija

Termini:
05. oktobar 2012 @ 22:00h
Mjesto: Kamerni teatar 55 Sarajevo

mapa područja

Pogledajte mapu

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *