MESS 2012: We-Where-In

U okviru 52. Internacionalnog teatarskog festivala MESS, u Sarajevskom ratnom teatru SARTR će u srijedu, 3. oktobra 2012. godine biti izvedena predstava ‘We-Where-In’.

We-Where-In
We-Where-In

Fragmenti svakodnevice, tužnih događaja, fenomena, pojava, iskustava iz ruralnih i urbanih sredina u Albaniji. Očajni i komplikovani ljudi, koje je privukla moć, novac, praznina u kojoj žive, televizija, iskrivljena percepcija tradicije, pogureni i deformirani. Malo idealizma, malo nježnosti i ljudskosti, više konzumerizma i komercijalizma, servilnosti, korumpirane politike. Ova predstava opisuje surovu realnost Albanije i posljedice dvadesetogodišnje ‘demokratije’.

We-Where-In
We-Where-In

Moja generacija, koja se borila za demokratiju, nije mogla ni zamisliti da će promjena političkog sistema rezultirati tako negativnim posljedicama. Nismo mogli ni zamisliti ovakvu vrstu demokratije i društvo u kojem su humanost, iskrenost i vrlina zapravo nevažne.

Albanian DanceTheater Company: We Where In

Autori: Kim Mehmeti i Ema Andrea
Režija i koreografija: Gjergj Prevazi
Izbor muzike: Haig Zacharian
Video: Ilir Kaso

Uloge:
Ema Andrea

Plesači:
Elton Cefa,
Klaudia Zace,
Mateo Nushi,
Labinot Rexhepi,
Aledia Kondaj,
Ardit Logu,
Sueda Hoxha,
Elona Zyberi.

Termin:
03. oktobar 2012 @ 20:00h
Mjesto: SARTR Sarajevo
Ulaz: 10 KM

Rezervacije ulaznica na tel: 033/664-070 i 061/434-846. Prodaja ulaznica svakim radnim danom od 10.00 do 14.00 sati. Na dan predstave od 18.00 do 20.00 sati. Za grupne posjete, ucenike i studente odobravamo popust.

mapa područja

Pogledajte mapu

Koliko vam se sviđa ova objava?

Kliknite na srce da ocijenite!

Prosječna ocjena / 5. Do sada ocjenjeno:

Objava nema ocijena! Budite joj prvi :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *